Skip to main content
Bel direct met een van onze recruiters.
Volg ons op LinkedIn.

Introductie

Application Engineer

Onze partner is een innovatief technologiebedrijf gevestigd in Nieuwegein. Het bedrijf is opgericht door vier gedreven en gepassioneerde ondernemers die zich ten doel hebben gesteld om klanten op een echt nuttige manier te helpen. Het team bestaat uit high-level collega’s die een grote passie hebben voor technologie en zich voortdurend blijven ontwikkelen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. De organisatie is zeer toegewijd aan het creëren van een omgeving waarin iedereen kan groeien en zich kan ontwikkelen.

Onze partner is echter niet alleen gericht op technologie. Het bedrijf hecht ook veel waarde aan teambuilding en plezier. Het team gaat regelmatig samen uit om te ontspannen en de banden te versterken. Bovendien wordt er elke dag voor het team gekookt door de talentvolle kok Nico, waardoor er een gezellige en familiare sfeer in het bedrijf hangt.

Kortom, Onze partner is een bedrijf waar technologie en collegialiteit hand in hand gaan en waar je de mogelijkheden hebt om te groeien, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de persoonlijke aandacht en uitstekende sfeer.


Organisatie

Kern van de functie

Als Application Engineer ben je verantwoordelijk voor het beheren van een of meerdere applicaties van de gebruiker. Je zorgt er proactief voor dat deze applicatie(s) beschikbaar zijn en zonder problemen gebruikt worden. Je handelt incidenten en verzoeken van de applicatiegebruikers zelfstandig af. Hierbij monitor je dat er binnen de contractuele afspraken een oplossing wordt gevonden en houdt de gebruiker op de hoogte van de afhandeling om zo optimale servicebeleving te bieden. Daarnaast draai je mee in projecten en wijzigingen die uitgevoerd worden binnen deze applicatie of applicatieketen en heb je goede kennis van ontwikkelingen in het vakgebied om de applicaties te kunnen beheren en innoveren.

Functie

Waar draag je aan bij?

·         Applicatie(s) beheren

·         Storingen en problemen voorkomen en/of afhandelen

·         Wijzigingen en/of projecten aan applicaties doorvoeren

Wat ga je doen?

·         Voorkomt verstoringen door de dagelijkse beschikbaarheid, performance en capaciteit van het IT-platform binnen het eigen domein te monitoren.

·         Richt in, onderhoudt en verbetert tools en procedures ten behoeve van monitoring.

·         Voert controles uit om verstoringen proactief te signaleren en de effectiviteit van beveiligingsmaatregelen te bewaken om toekomstige verstoringen te voorkomen.

·         Houdt de applicatie en bijbehorend platform up-to-date door het uitvoeren van lifecycle management en automatiseert zoveel als mogelijk repeterende processen.

·         Onderhoudt contact met de gebruikers, de product owner van de gebruiker, eventueel de applicatieleverancier en waar relevant andere relevante stakeholders.


Functie-eisen

Wat vinden wij belangrijk?

·         Analytisch vermogen

De essentie begrijpen van complexe vraagstukken door logisch redeneren, het opsporen van mogelijke oorzaken, het scheiden van hoofd- en bijzaken en het leggen van verbanden tussen gegevens.

·         Communicatieve vaardigheden
Formuleert ideeën en informatie kernachtig, helder en grammaticaal correct, zodanig dat de boodschap overkomt en begrepen wordt door de doelgroep.

·         Zelfstandigheid
In staat zijn om binnen de gestelde bevoegdheden op autonome wijze werkzaamheden te verrichten, doelen te stellen en daar vorm en inhoud aan te geven.

·         Empathisch vermogen
Zich kunnen verplaatsen in de situatie en gevoelens van anderen, hier rekening mee houden en het eigen handelen hierop aanpassen. Zich bewust zijn van de eigen invloed op situaties en op de gevoelens van anderen.  

 

Wat neem je mee?

·         Minimaal een MBO-4 diploma.

·         Kennis en ervaring met het beheren van complexe IT-applicatie omgevingen.

·         Ervaring met het beheren van business applicaties (bedrijfs -kritische) en/of bedrijfskunde.

·         Vakinhoudelijke ASL en of BiSL certificaten of je bent bereid deze op korte termijn te behalen.

·         Kennis van ITIL 4.

·         Uitgebreide kennis van besturingssystemen en/of middleware.

·         Je hebt ervaring in het werken met cloud- en softwareservices.

·         Je hebt een technische achtergrond en volgt de laatste ontwikkelingen op technisch vlak.

·         Je bent communicatief sterk, je verbale en non-verbale skills zijn on point.

·         Je hebt ervaring met het maken van strategische beslissingen, dit gaat je goed af.

·         Je werkt gestructureerd en hebt oog voor detail.

·         Je hanteert hoge kwaliteitsnormen en bent gemotiveerd om je eigen werk en het werkproces te blijven verbeteren.

·         Je bent een teamplayer en werkt goed samen met zowel je klanten als met je collega’s.

 


Aanbod

Wat bieden wij jou?

·         Een vast dienstverband.

·         Een hecht team met een ‘digitale familie’ cultuur.

·         De kans om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van workshops en trainingen.

·         Uitstekende werknemers voordelen zoals een volledig vergoed fitnessabonnement en wekelijkse borrels op ons moderne hoofdkantoor.

·         25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.

·         Een premievrij pensioen met een uitstekende nabestaanderegeling.

·         Wij zijn trots op onze unieke gameroom waar we een potje darten, gamen of racen.

·         Jaarlijks hebben wij meerdere teamuitjes voor de nodige dosis lol en om zo de band onderling te blijven versterken.


Inlichtingen

Edson Delgado 06-24504800 Edson @intrameo.nl

Sollicitatie

Edson Delgado