Skip to main content

Introductie

Draag jij graag bij aan maatwerk oplossingen die wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken? Wil jij werken aan hoogstaande IT bij een van de meest gerenommeerde universiteiten van Europa? Bouw dan mee aan de campus van de toekomst waar virtueel en fysiek studeren, onderzoeken en werken samengaan, als IT Specialist.

Organisatie

Wij zijn de ICT-dienstverlener van de Universiteit, een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega’s produceren en leveren wij moderne en flexibele ICT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde ICT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen/ beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen, meerdere datacenters en een supercomputer. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken. De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega’s die op zoek zijn naar deze dynamiek en die het leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Binnen de afdeling zijn hier veel mogelijkheden voor! Er is alle ruimte voor een bij jou en jouw functie passend arrangement met interessante opleidingen en uitdagende trainingen. Verder beschik je over veel verlofdagen, kun je in overleg deels thuiswerken en krijg je een laptop van de zaak.

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van ons. Wij streven ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij onze universitaire gemeenschap verrijken en versterken.


Functie

De afdeling is gespecialiseerd in het onderzoeken en oplossen van ICT-vraagstukken waar onderzoekers tegenaan lopen. Dit doen we door moderne, professionele en wendbare ICT-oplossingen te ontwikkelen, inclusief High Performance Computing, Data Storage, Data Logistics en Research Pipelines. Zo maken wij wetenschappelijk onderzoek op hoog niveau mogelijk. Samen met vijf directe collega’s vorm je een hecht team met een informele werksfeer waar je veel vrijheid krijgt.

We streven ernaar om met elkaar een fijne inclusieve werkomgeving te creëren, waarin jij je welkom en gewaardeerd voelt. Er is alle ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en trainingen. Samen met je collega’s bouw je snel expertise op en geef je je loopbaan in korte tijd een enorme boost. Kortom een bruisende, ontwikkelingsgerichte werkomgeving waar jouw talenten volledig de ruimte krijgen.

 • Ondersteunen van de onderzoeksgroepen met het ontwerpen en inrichten van (custom) onderzoeksfaciliteiten voor simulaties en dataopslag en –verwerking
 • Verkrijgen van inzicht in de bestaande systemen en werkwijze.
 • Bedenken, ontwerpen en implementeren van creatieve oplossingen.
 • Documenteren van jouw ontwerpen en oplossingen zodat onderzoekers er optimaal gebruik van kunnen maken.
 • Bijdragen aan de doorontwikkeling van bestaande en ontwikkeling van nieuwe (centrale) dienstverlening.
 • Samenwerken met collega’s uit je team en uit andere teams zoals Infra en Research & Education Application Services.

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, met een afgeronde opleiding binnen het vakgebied van IT.
 • Je kent je weg in Windows en / of Linux, met scripting , DevOps tools voor code management, configuration management en deployment (Ansible en Puppet).
 • Je hebt ervaring met ICT-ondersteuning waardoor je (snel) zelfstandig aan de slag kan, bijvoorbeeld als infra engineer of systeembeheerder bij voorkeur binnen het onderzoeksdomein.
 • Je bent in staat een goede probleemanalyse te doen, doordat je communicatief vaardig en analytisch sterk bent.
 • Je voelt je op je gemak in een omgeving waar op basis van SCRUM/Agile wordt gewerkt.
 • Je bent mondeling en schriftelijk vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Aanbod

 • Een goed salaris van tussen € 3226,- en € 5090,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten; inschaling op basis van ervaring.
 • Zicht op een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren.
 • Je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken, de werkduur en -tijden zijn flexibel, er is een reiskostenvergoeding en je krijgt 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek.
 • Je ontvangt jaarlijks 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en je maakt gebruik van een zeer aantrekkelijke pensioenregeling.
 • Ruime keuze in je secundaire arbeidsvoorwaarden, zo kun je kiezen voor een sabbatical, betaald ouderschapsverlof, je vrije dagen en salaris inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
 • Veel aandacht voor goede werkplekken en werkomstandigheden, en uiteraard krijg je een laptop tot je beschikking.

Sollicitatie

Ramon Van Rossen
[email protected]
0648152826