Skip to main content
recruitment proces outsourcing

Recruitment Proces Outsourcing

Recruitment Proces Outsourcing (RPO) heeft veel voordelen ten opzichte van reguliere werving en selectie. Een belangrijke daarvan is besparen op kosten. Maar wat is die besparing dan eigenlijk en waarom is het uitbesteden van recruitment goedkoper dan het zelf doen? We hebben de voordelen van recruitment Proces Outsourcing even voor je op rij gezet.

Snellere time to hire

Iedere dag dat een vacature open blijft staan, kost het je als bedrijf omzet. Dus hoe eerder die vacature is vervuld, hoe sneller de organisatie weer volop kan draaien. Met een eigen sourcingteam kunnen we snel kandidaten vinden en benaderen die de juiste kwalificaties hebben, of dit nu voor een algemene of specifieke functie betreft. En mocht er een verandering plaatsvinden in de behoefte van werknemers, dan kunnen we snel schakelen.

Lagere cost per hire

Als een duidelijk plan ontbreekt in het recruitmentproces kunnen je operationele kosten flink oplopen.

Een RPO recruiter kijkt met een frisse blik naar de effectiviteit en efficiëntie van je huidige recruitmentproces; kan het slimmer, anders, meer in lijn met de employer brand en de actuele ontwikkelingen? Leveren de gekozen recruitmentkanalen de gewenste resultaten op of is het kiezen van andere kanalen nu misschien interessanter? En niet te vergeten; het uitbesteden van recruitment bespaart je ook direct op operationele kosten; denk aan kosten zoals adverteren, recruitment software, abonnementen en werknemerskosten.

Schalen in het team

Een groot voordeel van Recruitment Proces Outsoursing is dat je gemakkelijk het team kunt uitbreiden of afschalen. Maakt je bedrijf een groei mee en heb je nieuwe werknemers nodig? Of gaat het juist even minder, daar kan je op anticiperen. Iets dat niet lukt met een eigen recruitmentteam of -afdeling. En ook met een inhuurconstructie heb je vaak een vastgesteld aantal uren afgesproken. Factoren die schakelen binnen de beschikbare uren lastig maken en de kans op bad hires groter maakt. Door flexibel te werken met ons RPO team, kunnen we snel de behoefte en vraag naar personeel inschatten en bijsturen waar nodig en tijdig inspelen op pieken en dalen.

Kwaliteit van de hire

Iemand aannemen die niet bij de functie of organisatie past, kan veel geld kosten en is voor niemand prettig. Maar het is niet alleen geld, ook de verspilde tijd, de stress en inzet van alle mensen die er mee gepaard gaan. Als Recruitment Proces Outsoursing partner kennen wij onze kandidaten en door onze selectie en kennismeetings weten wij of iemand goed zou passen bij de organisatie, op het gebied van scholing, ervaring en skills, maar ook zeker qua persoonlijkheid. Hiermee zorgen we voor een betere selectie en verhoogt dit de kwaliteit van de aangenomen kandidaten. En omdat we beter selecteren, vergroten we de kans dat een nieuwe werknemer ook langer bij de organisatie blijft. Kortom, er zijn diverse voordelen aan het uitbesteden van recruitment. 

Blijf up to date met technieken en kennis

Er gebeurt heel veel bij en met recruitment. Denk aan verandering van wetgeving of nieuwe tools die gebruik maken van AI, allemaal zaken die van invloed kunnen hebben op het recruitmentproces. Een samenwerking met een RPO partner zorgt er voor dat je als organisatie continu beschikking hebt over de nieuwste tools en kennis op het gebied van recruitment, zonder de investering van scholing voor de eigen recruiter of aanschaf van dure systemen.

Grip op recruitmentkosten

Het laatste dat je wilt is voor verrassingen komen te staan. Campagnes die hoger uitvallen dan begroot, kosten maken op een platform waar je niet het gewenste resultaat bereikt, of je hebt een duur bedrijf ingeschakeld die op nacalculatie kosten doorvoert. Door samen te werken met Intrameo voor het uitbesteden van recruitment, krijg je meer grip op de recruitmentkosten. Vooraf maken we afspraken over de tarieven, hierdoor weet je precies wat je voor de Recruitment Proces Outsourcing dienst krijgt en kan je dit ook eenvoudig budgetteren.

Delivering growth and potential

Intrameo brengt klanten en kandidaten op de arbeidsmarkt bij elkaar om de gewenste groei en potentieel van individu en bedrijf voor een succesvolle toekomst veilig te stellen. Met een gedreven team van professionals die werken vanuit oprechte interesse en aandacht voor mens en omgeving, zoeken we altijd naar de juiste connectie op lange termijn voor beide partijen. Met een eigen dedicated sourcingsteam, de nieuwste recruitmenttechnieken en de ervaring en kwaliteiten van onze recruiters, kunnen wij jouw volledige recruitmentproces begeleiden en uitvoeren. Door duidelijke afspraken te maken weet je precies wat je van ons kunt verwachten tijdens het uitbesteden van het recruitment en gaan we voor de perfecte match, niet meer, niet minder.

Met onze RPO-diensten bieden we je een full service recruitmentafdeling als verlengstuk van jouw organisatie, volledig schaalbaar en aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Meer weten over het uitbesteden van recruitment?

Neem nu contact op met een van onze collega’s en maak direct een afspraak als je meer wil weten over Recruitment Proces Outsoursing.